Přihlášení .NET >> Facebook

Pár slov o Facebooku

Facebook

Facebook je největší sociální síť, kterou používá více než miliarda aktivních uživatelů. Facebook založil v roce 2006 bývalý student Harwardovy univerzity Mark Zuckerberg. Každý nový uživatel se musí nejprve zaregistrovat, po přihlášení se pak může připojovat k různým skupinám uživatelů. Pokud jiný uživatel Facebooku souhlasí s Vaším návrhem, stává se Vaším přítelem a můžete pak spolu sdílet různé informace, kromě textu i fotografie, videa apod. Při zveřejňování různých informací je však potřeba nezapomínat na ochranu svého soukromí. Facebook je také významný marketingový nástroj, jehož pomocí mohou firmy oslovovat a získávat nové zákazníky. V roce 2015 došel management firmy k rozhodnutí, že na stránkách bude zveřejňovat obsah některých tištěných i online médií, mezi které patří třeba New York Times, BBC News, National Geographic nebo německý Bild. Facebook se neustále snaží posilovat své příjmy zejména zvýšením ceny za proklik na reklamu. U článků z médií má reklama lépe cílit na preference uživatelů a o zisky se pak budou dělit Facebook a příslušná firma, která článek dodala.

Věděli jste, že...

Zakladateli Facebooku, Marku Zuckerbergovi, se 1. prosince 2015 narodila dcera Max, kterou má se svojí manželkou Priscillou. Šťastnou událost oznámil jak jinak než na svém facebookovém profilu a současně uvedl, že 99% svých akcií postupně vloží do nadace, která bude mít za cíl zlepšit svět a to například bojem proti chudobě a nemocem, nebo umožnit vzdělávání i v chudších oblastech. V této souvislosti se už dříve objevily zprávy, že Facebook plánuje připojit k internetu odlehlé oblasti v Africe, kde není k dispozici kabelové připojení. Spolu s firmou Eutelsat hodlá vypustit na oběžnou dráhu satelit, který toto umožní.

Facebook - tip

Při publikování svých nových příspěvků si dobře rozmyslete, kdo všechno je může vidět. Ne vždy je dobré, aby některé příspěvky nebo fotky viděli i lidé, kteří nejsou vašimi přáteli. Po přihlášení na facebook v pravém horním rohu klikněte na ikonu Přehled soukromí a poté na položku Kdo uvidí můj obsah? a upravte nastavení. Navíc můžete každého z vašich přátel zařadit do různých skupin, případně do skupiny Omezeno a tím kontrolovat kdo jaké příspěvky uvidí a kdo ne.