Ochrana osobních údajů a Pravidla pro nové příspěvky

Podmínky zpracování osobních údajů

I. Základní ustanovení
1. Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je Václav Cívka, IČ 71477268 se sídlem Strouhalova 2645, 27201 Kladno (dále jen: „správce“).
2. Kontaktní údaje správce jsou
adresa: Strouhalova 2645, 27201 Kladno 
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
telefon: 608822283
3. Osobními údaji se rozumí veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.
4. Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů

II. Zdroje a kategorie zpracovávaných osobních údajů
1. Správce zpracovává osobní údaje, které jste mu poskytl/a nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vaší objednávky.
2. Správce zpracovává Vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje nezbytné pro plnění smlouvy.

III. Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů
1. Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je 
• plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR, 
• oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR, 
• Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby. 
2. Účelem zpracování osobních údajů je
• vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit,
• zasílání obchodních sdělení a činění dalších marketingových aktivit. 
3. Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 GDPR.

IV. Doba uchovávání údajů
1. Správce uchovává osobní údaje 
• po dobu nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů (po dobu 15 let od ukončení smluvního vztahu). 
• po dobu, než je odvolán souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely marketingu, nejdéle 10 let, jsou-li osobní údaje zpracovávány na základě souhlasu. 
2. Po uplynutí doby uchovávání osobních údajů správce osobní údaje vymaže.

V. Příjemci osobních údajů (subdodavatelé správce)
1. Příjemci osobních údajů jsou osoby 
• podílející se na dodání zboží / služeb / realizaci plateb na základě smlouvy, 
• zajišťující služby provozování webu/e-shopu a další služby v souvislosti s provozováním webu/e-shopu,
• zajišťující marketingové služby.
2. Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci.

VI. Vaše práva
1. Za podmínek stanovených v GDPR máte 
• právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR, 
• právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR. 
• právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR. 
• právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a 
• právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR. 
• právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. III těchto podmínek. 
2. Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaší právo na ochranu osobních údajů.

VII. Podmínky zabezpečení osobních údajů
1. Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.
2. Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné podobě, zejména zaheslování přístupu do administrace systému webu/e-shopu.
3. Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby.

VIII. Závěrečná ustanovení
1. Vytvořením uživatelského účtu nebo odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.
2. S těmito podmínkami souhlasíte zaškrtnutím souhlasu prostřednictvím internetového formuláře. Zaškrtnutím souhlasu potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte. 
3. Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách a zároveň Vám zašle novou verzi těchto podmínek Vaši e-mailovou adresu, kterou jste správci poskytl/a.

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25.5.2018.

Informace o COOKIES

Tyto stránky používají cookies, abychom Vás odlišili od jiných uživatelů webových stránek.
Pokud budete pokračovat v prohlížení stránek, souhlasíte s používáním souborů cookies.

Co jsou to Cookies

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které se při návštěvě webové stránky stáhnou do vašeho počítače, mobilu nebo jiného zařízení.
Následně, při každé další návštěvě naší stránky se soubory cookies zasílají zpět na původní webovou stránku nebo na jinou stránku, která cookies rozpozná.

Cookies mají různé funkce

Pamatují si vaše preference a celkově zvyšují uživatelský komfort.
Také mohou zajistit, aby reklamy, které vidíte online, odpovídaly vašim zájmům a preferencím.
Cookies jsou nutné pro uchování stavu těchto stránek v průběhu vaší návštěvy.

Jaké Cookies používáme?

Používáme následující soubory cookies:

  • Nezbytně nutné soubory cookies
    – jedná se o cookies, které jsou potřebné pro provoz našich webových stránek. Patří mezi ně například cookies, které Vám umožní přihlášení se do zabezpečených oblastí našich webových stránek.
  • Analytické/výkonnostní soubory cookies
    – ty nám umožní rozpoznat a spočítat počet návštěvníků a zjistit, jak se návštěvníci pohybují na našich webových stránkách, když je používají.
    To nám pomáhá zlepšit způsob, kterým fungují naše webové stránky, například tím, že zajistí, aby uživatelé snadno nalezli to, co hledají.
    K těmto účelům využíváme například služeb společnosti Google (Jak Google využívá data, když používáte naše stránky)
  • Funkční soubory cookies
    – jsou používány k tomu, abychom Vás rozeznali, když se vrátíte na naše webové stránky. Diky tomu můžete využívat služeb automatického přihlášení.
  • Cílené cookies
    – tyto cookies sledují návštěvu našich webových stránek, stránek, které jste navštívili a odkazy, které jste sledovali. Použijeme tyto informace, aby naše webové stránky a reklamy na nich zobrazené více odpovídaly Vašim zájmům. Můžeme také sdílet tyto informace s třetími stranami za tímto účelem.

Vezměte prosím na vědomí, že třetí strany (včetně například reklamních sítí a poskytovatelů externích služeb, jako jsou služby pro analýzu webového provozu) mohou také používat cookies.
U těchto cookies se bude pravděpodobně jednat o analytické/výkonnostní soubory cookies nebo cílené cookies.

Nastavení prohlížeče a cookies

Cookies můžete zablokovat pomocí aktivace nastavení na Vašem prohlížeči, který Vám umožňuje odmítnout nastavení všech. Pokud však budete používat nastavení prohlížeče pro zablokování všech cookies (včetně základních cookies), nebudete mít pravděpodobně přístup k části našich stránek (stránek pro přihlášené uživatele).
Pro správné a bezchybné fungování těchto stránek je nutné mít cookies ve vašem prohlížeči zapnuté.

Jak mohu odstranit, nebo zablokovat „cookies“?

V souladu s příslušnými ustanoveními novelizovaného zákona č. 127/2005 Sb. o elektronických komunikacích s účinností od 1. ledna 2012, má zákazník právo se rozhodnout, zda povolí „cookies“ na svém zařízení a to prostřednictvím nastavení svého prohlížeče. Zákazník, který nezměnil nastavení nainstalovaného programového vybavení ve svém počítači, souhlasí s ukládáním „cookies“ ve svém zařízení. Pod textem je uvedeno několik odkazů, které vám mohou pomoci při konfiguraci „cookies“ v nejčastěji používaných prohlížečích:

  1. Google Chrome
  2. Internet Explorer
  3. Mozilla Firefox
  4. Safari
  5. Opera

Pravidla pro vkládání nových příspěvků

Základní ustanovení
1. Všeobecné podmínky jsou závazné pro všechny registrované uživatele portálu podivej.cz. Zabezpečují řádné fungování serveru a zvyšují jeho užitnou hodnotu.
2. Provozovatel nenese odpovědnost za obsah publikovaný ostatními uživateli.
3. Každý uživatel je povinen dodržovat všeobecné podmínky, jejich nedodržením se uživatel vystavuje sankcím, zejména smazání jeho uživatelského účtu.

Všeobecné podmínky
1. Název nového článku nebo tématu v diskusním fóru by měl být co nejvýstižnější tak, aby bylo zřejmé, čeho se téma týká. Příspěvky s názvem “Ahoj” apod. mohou být administrátorem odstraněny.
2. Je zakázáno vkládat spam a reklamní odkazy! Jakékoliv příspěvky bez věcného charakteru (viz odst. 1.) mohou být rovněž administrátorem odstraněny.
3. Příspěvky vulgární, zesměšňující jinou osobu, obsahující jakýkoliv typ diskriminace a příspěvky porušující platné zákony České republiky jsou přísně zakázány!
4. Registrací na stránkách podivej.cz uživatel souhlasí s tím, že provozovatel serveru může využívat uživatelem zaslaná data (články, příspěvky, fotografie, videosoubory apod.) ke svým účelům a bez omezení je publikovat.

Závěrečná ustanovení
Administrátor si vyhrazuje právo kdykoliv tyto podmínky upravovat a měnit dle svých potřeb.

 

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25.5.2018.